1821-2021: Είναι Αλήθεια Παιδιά; θεατρική παράσταση στα Γλυκά Νερά Αττικής

 Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση ενταγμένη από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.



Εχθές παρακολουθήσαμε στο Αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών στην Παιανία την θεατρική παράσταση <<ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ;>> σε σκηνοθεσία του Κ. Σταύρου Παρχαρίδη, Η παράσταση απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους με πολλά διδακτικά μηνύματα από όλους τους ηθοποιούς. 



Την παράσταση κλέβουν ο ηθοποιός Πολυχρόνης Κέντρης στον ρόλο του μικρού παραμυθά Δημητρού, του κρυφού σχολειού και η ηγετική φιγούρα του πατέρα αγωνιστή Λεονάρντο Θίμο που με το πηγαίο ταλέντο του και το βαθύ συναισθηματικό ψυχισμό του περνάει στον θεατή τα μηνύματα της επανάστασης του 1821. Την Δασκάλα του κρυφού σχολείου υποδύεται με οικογενειακή θαλπωρή η ηθοποιός Όλγα Λουπάκη και τα παιδιά του κρυφού σχολειού Σίλια Κατραλή Μινωτάκη, Φωτεινή-Χριστίνα Λίτσα. Οι οποίες συμπληρώνουν το βασικό καστ. Την ανατριχιαστική και συγκινητική φωνή του παππού Παπαναστάση δανείζει ο τεράστιος ηθοποιός Γιάννης Μαλούχος. Τα κείμενα, τα παραδοσιακά τραγούδια και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταύρος Παρχαρίδης. 



Μία λίαν διδακτική παράσταση που πρέπει να την απολαύσουν όλοι και την συστήνουμε ανεπιφύλακτα. Στο τέλος, πέφτει το βίντεο που έφτιαξε ο ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη Λεονάρντο Θίμο στην οθόνη και σαν φόρος τιμής για τους αγωνιστές του 1821 μας δίνουν την αίσθηση της επανάστασης. Πολλά συγχαρητήρια!

Κατερίνα Σούλα, κοινωνικός λειτουργός 21.7.2021


Συντελεστές.

Κείμενο-Σκηνοθεσία. Σταύρος Παρχαρίδης.

Σκηνικά-Κοστούμια. Μαρία Παπατζέλου.

Μουσική. Λάζαρος Σουσλόγλου.

Φωτισμοί. Σάββας Σουρμελίδης.

Βίντεο-Βοηθός Σκηνοθέτη: Λεονάρντο Θίμο

Τραγούδι: Μαρίνα

Κλαρίνο: Γιάννης Μαύρος

Διδασκαλία παραδοσιακών χορών. Μαρία Πολύζου.

Παραγωγή: Εταιρία Θεάτρου Βορείου Ελλάδος “ΜΑΙΩΤΡΟΝ”

Παίζουν οι ηθοποιοί με σειρά εμφάνισης:

Πολυχρόνης Κέντρης

Σίλια Κατραλή Μινωτάκη

Όλγα Λουπάκη

Φωτεινή-Χριστίνα Λίτσα

Λεονάρντο Θίμο.

Ακούγονται οι ηθοποιοί: Σταύρος Παρχαρίδης, Λάζαρος Σουσλόγλου, Κυριακή Παρχαρίδου και στον ρόλο του “Παππού” την φωνή του δανείζει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΛΟΥΧΟΣ

Σχόλια